top of page

Orgelkoncert med et smil på læben

Vi oplever ikke kun musik med ørerne, så til mine koncerter lægger jeg vægt på at give publikum en totaloplevelse.

I kirker hvor orgel og spillebord er "gemt væk" på et pulpitur, tager jeg gerne en videoprojektor frem i kirken, så folk kan se hvad der sker ved orglet under koncerten. Jeg præsenterer alle værker før koncerten eller løbende - alt afhængigt af hvor mange trapper der skal forceres frem og tilbage i kirken!

Alle musikstykker har en iboende fortælling, som skal formidles i musik såvel som ord. Det er en fejlagtig forestilling, at musik altid kan tale for sig selv. Orgelmusik er ofte langt fra den musik, som folk normalt hører hjemme, i bilen, på arbejdet eller til fest. Derfor kan man hjælpe musikken på vej ved kort at beskrive, hvad idéen bagved kan være, og hvordan man kan lytte til den. Her kan beskrivelser som disse være morsomme og nyttige:

 

"Hovedtemaet i dette stykke minder mest om titelmelodien til en god amerikansk western, hvor man ligefrem kan forestille sig John Wayne ride ud i solnedgangen."

 

eller

 

"Ja, jeg synes egentligt også det stykke, jeg nu skal spille, lyder grimt! Sådan skal det lyde, men der venter jer en kraftfuld oplevelse af klange og rytmer."

 

Mine koncertprogrammer er altid en god, grundig og nøje tilrettelagt blanding af nyt og gammelt, alvorligt og morsomt, langt og kort. Intet er helligt og intet er umuligt. Koncertprogrammer skal være som en god solid middag med flere retter; en blanding af lette anretninger og saft og kraft.

HVAD SIGER ANDRE

Sønder Starup Kirke

"Det var en dejlig oplevelse at høre Lars spille et instrument, som jeg kun kender fra kirken.  Her kunne jeg/vi lære noget nyt. Tak for et interessant valg af musikstykker, som jeg ikke kendte i forvejen på nær O solo Mio og Du gamle Måne.  Intro om hvert stykke gav en forståelse og fortælling, som gjorde det meget spændende.  Og dertil, naturligvis, så vi "kunne holde øje med Lars" undervejs. Tak for det."

Brædstrup Avis

Lars er - foruden at være en stor orgelspiller - en storartet og underholdende fortæller, og ikke mindst hans scoop med at vise orglet og organisten på storskærm tog kegler.

bottom of page